Gallerier

Ösby Grand Prix

Ösby Grand Prix blev mycket lyckat. Käpphästarna flög över hindren med sina ryttare. Vi fortsätter denna uppskattade aktivitet genom att prova olika hoppbanor samt att testa vår fysiska snabbhet och hoppförmåga.

NTA med deg

Vi experimenterar. Vilken är skillnaden på en deg med jäst och en deg utan jäst. Vilken flyter? Och vilken kan man göra hål i? Vi gör förutsägelser och ser sedan hur det blev.

Danderyd runt

Idag fick treorna åka Danderyd runt. I hyrd buss guidades vi runt och gjorde stopp vid Aludden, klättrade upp i Cedergrenska Tornet, letade efter en runsten, beundrade en stulen och återfunnen staty, lärde oss om gravfälten och avslutade hemma hos fröken med picknick och hopp i poolen.

Vi läste till Oslo!

Vi klarade att läsa till Oslo! I flera månader har vi läst och idag den Syttende mai är vi framme. Dagens Grej of the day handlade om Norge och vi firade med stor fest på skolgården. Medan  Ja vi elsker dette landet och Alexander Rybacks Fairytale spelades mumsade vi på tårta.

Balans

Att gå balansgång är inte lätt. Bra att träna på det medan man leker. Vi är så glada för vår skolgård som erbjuder så många möjligheter.

Fritidshemmens dag

Varje år firar vi denna dag att fritidshemmen gör barnens dag mer komplett. Idag har vi haft en rad stationer med stafetter, säckhoppning, såpbubbleblåsning, balansgång, fotbollstricks och annat spännande. Det hela avslutades med Öppen scen där många proffsiga och modiga Ösbyartister uppträdde.

Fjärilarna kläckta

Fjärilarna i klass 2 är nu kläckta. Ser ni dem på bilden? Alla utom en överlevde och i morgon skall de släppas ut i det fria. Vi har lärt oss att fjärilar använder:

• vingarna till att flyga med
  •  palperna och frambenen för att lukta och smaka med
  • ögonen för att hitta blommor
  • antennerna för att lukta med och hitta mat

Författarbesök

Besök av författaren och illustratören Johan Unenge. Han berättade på ett målande sätt om sitt yrke; det enda som behövs är papper, penna och nyfikenhet.

Spel Opp

Idag var det Spel Opp på Ösby. Alla våra instrumentalelever uppträdde för övriga elever. Inte mindre än 37 elever stod på scenen. Igår spelade samma elever i Mörby Centrum. Det ser enkelt ut, men är förstås en stor anspänning som föregås av mycken träning.

Kojor, kojor, kojor

Kojbyggen pågår ständigt på vår fina skolgård. Leken finner ständigt nya vägar och det är spännande att se och höra hur barnen bearbetar sina nyvunna kunskaper från skolan i leken.

Fxardagen

Stort, stort tack till alla Ösbyfamiljer som var med och fixade i lördags! Under trevliga former fick vi mycket gjort och det blev en härlig dag för både barn och vuxna. Tack för att ni gör skillnad!

NTA

Vi har experimenterat med sött och salt vatten. Konstaterade att en potatis flyter i salt vatten och sjunker i sött. Häller man i sött vatten försiktigt i en mättad saltlösning lägger sig potatisen i mitten.

Mattelek

Eleverna roar sig ibland med att leka skola på rasterna. På denna rast var det hur många bollar får plats i en basketkorg? som var lektionen.

Rocka sockorna

Idag rockar vi sockorna på Internationella Downs syndromdagen. Det innebär att vi hyllar olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Varför rockar vi sockorna just den 21/3? Jo, eftersom Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21.

Vasalopp

Vasaloppet blev en höjdare. Barnen åkte många varv i solen. Varma och svettiga blev vi och alla hade gjort sig förtjänta av sin medalj.

Vinter-OS

Efter att den olympiska OS-elden tänts på Ösby tävlade lagen i strålande sol och gnistrande snö. På bilden ser ni fyra av de åtta grenarna; Samarbetsskidor, pulkaslalom, curling och tornbygge.

Rita med sax

Freja utforskar former genom att med sax och lim skapa byggnader. Vi är noga med att benämna de geometriska formerna vid dess rätta namn redan i förskoleklassen.

Ordklasser

Vi arbetar med ordklasser. Djuren på bilden kan beskrivas på många sätt och eleverna fick i uppgift att använda alla ordklasserna substantiv, adjektiv och verb i sina beskrivningar.

Tack för i år

Fackeltågets avslutning får symbolisera vårt tack för i år. Efter ett makalöst julspel med stora insatser från alla elever tar vi nu jullov.

Med tillönskan om en skön och rolig julledighet!

Lucia

Inte nog med att vi firar stort här på Ösby idag på luciadagen. Igår kväll lussade treorna på Djursholms Slott. Inte ett politikeröga torrt.

Äntligen snö!

Härliga snö! Inte finns det väl ett härligare lekmaterial? Skolgården inbjuder till många sorters lekar, idag mest att rulla stora snöbollar, bygga snöfigurer, åka pulka och att baka snökakor att sälja i en av skolgårdens många restauranger.

Snällkalendern

Snällkalendern är en julkalender som utmanar oss att göra något snällt varje dag hela vägen fram till julafton. Vi öppnar dagens lucka tillsammans i klassrummet. Kalendern kommer från Friends hjälper oss i vårt värdegrundsarbete under december.