Gallerier

efterlysning

Skolstart 20 augusti

Läsfest

Vi har läst ända till Köpenhamn. På Danmarks nationaldag kom vi fram och det firade vi med läsfest i Spindelparken. I röda och vita kläder läste barnen sina favoritböcker för varandra. Bra läst, allihop och fortsätt läsa på sommarlovet!

Fotbollsmatch

På elevrådet för en tid sedan lade treorna fram att de ville spela fotbollsmatch mot personalen. Idag var det äntligen dags.  Alla fick vara med, så det var trångt på planen. Och roligt!

Gammaldags skoldag

Det var mycket som var annorlunda i skolan förr. Att stå upp när man skulle svara, att inte kalla fröken vid förnamn och att sjunga morgonpsalm till orgel. Vi tog oss tillbaka till 1929 då Ösbyskolan startade och hade en riktigt gammaldags skoldag. Välskrivning, räkning och läsning stod på schemat. På rasterna lekte vi gamla lekar. Köket bjöd på kroppkakor. Eftersom det var Valborg gjorde vi som vi brukar och sjöng vi Vintern Ra vid flaggstången.

Fixardagen

Tack alla fantastiska föräldrar för hjälpen på fixardagen i lördags. Vår skola är nu i  fint skick, trasiga saker blev hela, nytt byggdes och gammalt revs. Hela önskelistan prickades av.  Det är fint att se den iver och entusiasm ni alla visar över vår skola. Mingla hann vi också. Tusen tack!

Skräpkonst

Barnen har plockat skräp och gjort konst av det. Vi hade en viktig lektion i samarbete med Håll Sverige Rent om vad som händer med skräp ute i naturen.

Teknikdag med brobygge

Teknikdag med brobygge. Grupperna fick olika material att arbeta med. Alla fick göra en skisslista och en teknisk lösning innan de satte igång. Vi arbetade i faddergrupperna. Det blev en kreativ förmiddag med bra samarbete.

Författare Birgitta Ahlberg

Författarbesök idag i av fantastiska arkeologen, författaren och illustratören Birgitta Ahlberg. Hon inte bara skriver, utan även illustrerar faktaböcker för barn. Böckerna handlar om djur, natur och historia. Alla böcker finns att köpa på nätet.

Rocka sockorna

Att rocka sockorna är enkelt! Genom att idag ta på oss olika strumpor hyllar vi olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle.

FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket. Olika är bra.

Fritids

Det här är några av våra många aktiviteter på fritids. Barnen bestämmer tillsammans med personalen hur veckan skall se ut. Idag har vi spa med massage, hårsalong och nagelvård.

Lyxmellis

Semla, hetvägg, fastlagsbulle och fettisdagsbulle. Kärt barn har många namn. Tack Jenina som bakade till hela skolan efter Ösbys hemliga semmelrecept.

Bygge

Att bygga tillsammans på fritids är spännande. Vi tränar balans, samarbete, fantasi, kreativitet, hållfasthet och estetiska sinnen. Dagens material är pappmuggar.

Vasalopp

Vilken dag vi fick i Vasloppsspåret! Stockans vaktmästare hade spårat åt oss och barnen åkte skidor som om de aldrig gjort annat. Vädret perfekt, humöret på topp.

Julgransplundring

Nu är glada julen slut och det firar vi med julgransplundring på skolgården. Vår egen danspedagog har ett outsinligt lager av danser och lekar som han förmedlar till barnen. Det är roligt att dansa tillsammans.

Jul på Slottet