Rocka sockorna

Att rocka sockorna är enkelt! Genom att idag ta på oss olika strumpor hyllar vi olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle.

FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket. Olika är bra.

 

Fritids

Det här är några av våra många aktiviteter på fritids. Barnen bestämmer tillsammans med personalen hur veckan skall se ut. Idag har vi spa med massage, hårsalong och nagelvård.

Lyxmellis

Semla, hetvägg, fastlagsbulle och fettisdagsbulle. Kärt barn har många namn. Tack Jenina som bakade till hela skolan efter Ösbys hemliga semmelrecept.

Bygge

Att bygga tillsammans på fritids är spännande. Vi tränar balans, samarbete, fantasi, kreativitet, hållfasthet och estetiska sinnen. Dagens material är pappmuggar.

Vasalopp

Vilken dag vi fick i Vasloppsspåret! Stockans vaktmästare hade spårat åt oss och barnen åkte skidor som om de aldrig gjort annat. Vädret perfekt, humöret på topp.

Julgransplundring

Nu är glada julen slut och det firar vi med julgransplundring på skolgården. Vår egen danspedagog har ett outsinligt lager av danser och lekar som han förmedlar till barnen. Det är roligt att dansa tillsammans.

Jul på Slottet

FN-vecka

Pokalen

Äntligen kom Bosse från DSK och lämnade över pokalen från Danderyds-OS. Alla barn som varit med i spelen fick medalj och övriga firade med glass. Tänk, åtta år i rad har vi kammat hem segern i aktivitetskampen i Danderyds-OS. Grattis alla deltagare!

Friktion

Äntligen öppnades vår nya rutschkana. En intressant iakttagelse som barnen gjorde var att det gick fortare att åka när det småregnade än när det var torrt. En snabblektion i friktion.

Vinst igen!

För åttonde året i rad vann vi aktivitetskampen på Danderyds OS. Överallt sågs våra fina Ösbytröjor på barn som sprang, hoppade och kastade. Varmt grattis till alla deltagare, väl kämpat!

Skolstart tisdag 21 augusti kl 8.10

Varmt välkomna till skolstart på tisdag. Vi ser verkligen fram emot en ny spännande termin. Start kl 8.10 med mingel och musik på skolgården och våra nya Frejabarn får sina ballonger. Efter det stora ballongsläppet tar vi hand om era barn. Ni föräldrar förväntas inte följa med in i klassrummen, men de ettaföräldrar som vill och har tid är välkomna in en kort stund.

Varmt välkomna!

Ösby Grand Prix

Ösby Grand Prix blev mycket lyckat. Käpphästarna flög över hindren med sina ryttare. Vi fortsätter denna uppskattade aktivitet genom att prova olika hoppbanor samt att testa vår fysiska snabbhet och hoppförmåga.

NTA med deg

Vi experimenterar. Vilken är skillnaden på en deg med jäst och en deg utan jäst. Vilken flyter? Och vilken kan man göra hål i? Vi gör förutsägelser och ser sedan hur det blev.

Danderyd runt

Idag fick treorna åka Danderyd runt. I hyrd buss guidades vi runt och gjorde stopp vid Aludden, klättrade upp i Cedergrenska Tornet, letade efter en runsten, beundrade en stulen och återfunnen staty, lärde oss om gravfälten och avslutade hemma hos fröken med picknick och hopp i poolen.

Vi läste till Oslo!

Vi klarade att läsa till Oslo! I flera månader har vi läst och idag den Syttende mai är vi framme. Dagens Grej of the day handlade om Norge och vi firade med stor fest på skolgården. Medan  Ja vi elsker dette landet och Alexander Rybacks Fairytale spelades mumsade vi på tårta.

Balans

Att gå balansgång är inte lätt. Bra att träna på det medan man leker. Vi är så glada för vår skolgård som erbjuder så många möjligheter.

Fritidshemmens dag

Varje år firar vi denna dag att fritidshemmen gör barnens dag mer komplett. Idag har vi haft en rad stationer med stafetter, säckhoppning, såpbubbleblåsning, balansgång, fotbollstricks och annat spännande. Det hela avslutades med Öppen scen där många proffsiga och modiga Ösbyartister uppträdde.

Fjärilarna kläckta

Fjärilarna i klass 2 är nu kläckta. Ser ni dem på bilden? Alla utom en överlevde och i morgon skall de släppas ut i det fria. Vi har lärt oss att fjärilar använder:

  • vingarna till att flyga med
  •  palperna och frambenen för att lukta och smaka med
  • ögonen för att hitta blommor
  • antennerna för att lukta med och hitta mat

Författarbesök

Besök av författaren och illustratören Johan Unenge. Han berättade på ett målande sätt om sitt yrke; det enda som behövs är papper, penna och nyfikenhet.

Vår litenhet är vår storhet