Matsedel

Vår egen kock lagar god och näringsriktig mat varje dag. Till maten serveras alltid stor salladsbuffé, smör, hårt bröd samt mjölk och vatten. Mellanmålet varieras dagligen och vi är noga med att ge barnen sunda vanor. Vi äter alltid i lugn och ro.

Följ oss på Instagram @osbyskolan_mat så får du läsa mer om hur vi arbetar för att barnen skall äta hälsosamt och hur vi håller ett klimatsmart kök.

Vecka 47  Tema vecka kål 🥬
Mån: Sesambakad lax med varm nudelsallad
Tis: Grönkålspasta (veg)
Ons: Kycklingklubba med rostade rotfrukter & coleslaw
Tor: Grönkålssoppa med gräslök samt hembakat bröd (veg)
Fre: Ugnsstekt korv med surkål & kokt potatis

Vecka 48
Mån: Pankotoppad fisk med kallsås & ris
Tis: Falafel med couscous & raita (veg)
Ons: Köttfärslimpa med lingon, pressgurka & kokt potatis
Tor: Tomatpasta med fetaost (veg)
Fre: Krämig Italiensk kycklinggratäng med klyftpotatis

Vecka 49
Mån: Currykyckling med ris samt rostad blomkål
Tis: Majscarbonara (veg)
Ons: Önskelunch klass 3
Tor: Spenatsoppa med ägghalvor & hembakat bröd (veg)
Fre: Ruccolapesto bakad fisk med ugnsrostad potatis

Vecka 50
Mån: Korvstroganoff med ris
Tis: Belugabolognese (veg)
Ons: Husets fiskgratäng med kokt potatis
Tor: Kycklingklubba med ugnsrostade rotfrukter med fetaostkräm ( Nobel lunch)
Fre: Tomatsoppa med hembakat bröd (veg)

Vecka 51 
Mån: Panerad torsk med remouladsås & kokt potatis
Tis: Blomkålscurry med ris & yoghurtsås (veg)
Ons: Julbord
Tor: Köket väljer
Fre: Skolavslutning (hamburgare)

 

 

 

Vår litenhet är vår storhet